KOCAELİ ÇAYIROVA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015 Yılı Turizm Haftası Kutlamaları

İlçemiz Çayırova’da 2015 yılı Turizm Haftası görkemli bir programla kutlandı.  
2015 Yılı Turizm Haftası Kutlamaları

    2015 yılı Turizm Haftası İlçe Kaymakamımız Sayın Turgut ÇELENKOĞLU, Çayırova Belediye Başkan yardımcısı Refik TARTAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener DOĞAN,İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül,  Yazı işleri Müdürü, Nüfus Müdürü, Vakıf Müdürü, Mal Müdürü, Okul Müdürleri, Okul Aile Birlik Başkanları,  Erzurum Spor Kulübü, Anadolu Spor Kulübü, Gümüşhaneliler Derneği, Kars Serhat Derneği, Erzincanlılar Derneği, Bayburtlular Derneği ve diğer yöresel derneklerin katılımıyla Yapı ve Kredi Bankası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Vatandaşların yoğun ilgisinin olduğu Kutlama Programı okul bahçesinde 15 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 10.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul müdürünün açılış konuşmasından sonra İlçe Kaymakamımız Sayın Turgut ÇELENKOĞLU tarafından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapıldı.  Turizm konulu şiirler okundu.

    Tulum, Kemençe, Saz, Davul, Zurna çalgı aletleri eşliğinde yöresel müzikler icra edildi. Canlı müzik dinletisi beğeniyle izlendi. Öğrenciler tarafından Turizm konulu skeç gösterisi yapıldı. Gümüşhane yöresi Halk Oyunları gösterisi ve Trakya yöresi Halk oyunları gösterisi sergilendi.

   Yöresel kıyafetlerimiz öğrenciler tarafından defile sunumuyla sergilendi. Aşıklar atışması program sonunda seyircileri memnun etti. Okul bahçesinde Türkiye’mizin 7 bölgesini temsilen oluşturulan Bölgeler Çadırlarında, her bölgenin yemek kültürü ve ürünleri sergilendi. Çayırova Belediyesi tarafından kurulan ve dernekler ile veliler tarafından ürünlerin sergilendiği çadırlar İlçe protokolü ve vatandaşlar tarafından ilgiyle gezilerek yemek kültürümüz tanıtıldı.  Program sonunda 1200 kişilik cağ kebabı ve yöresel yemeklerden konuklara ikram edildi. Şenlik havasında geçen Turizm Haftası Kutlama programından vatandaşlar memnun olarak ayrıldılar.

 

  

Şekerpınar Mah. Mandıra Yolu Süleyman Demirel Cad. No7 Çayırova KOCAELİ - 0262 658 19 00-02

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.